Finalisten 2011

Finalist 1: Richard Boys van Restaurant Zuiver in Utrecht


Oosterse groenten met kokos, kemiri, noten, rijst en andaliman sambal – “de vers gemaakte sambal smaakt voortreffelijk, het gerecht ziet er aantrekkelijk uit, er is goed aan de groentencomponent gedacht en bij elkaar is het een mooi geheel”

foto’s: Bimala Naysmith

Finalist 2: Martijn van de Veewey en Paul Aarts van Golden Tulip Hotel Central in Den Bosch


 

Krokante zoete aardappel met quinoa, drie kleuren wortel en frisse yoghurtschuim – “de krokante zoete aardappel is precies goed, het gebruik van de quinoa is gewaagd, de opmaak van het bord is fris een kleurrijk”

Foto’s: Bart Nopper

Finalist 3: Hans Wilbers  en John Verbruggen van restaurant het Tramstation in Erp


Kroketje van quinoa, pompoen en Erpse oesterzwammen met een gratin van pompoen en chinese kool en een flan van courgette, snijbiet afgemaakt met een oosterse hollandaise en salade van cress – “de kroketjes zijn echt lekker, het gebruik van een lokaal product voegt wat aan het gerecht toe, de flan is goed op smaak en de gratin is creatief”

foto’s: Tibor Wiese – ID Photography

Finalist 4: Brenda de Graaf, Yuri Wattimena en Daniel Elzendoorn van Restaurant De Florijn in Nieuwerbrug

 

Salade van linzen, gierst en snijbonen met salie, krokant gebakken knolselderij met kaas en noten, hollandaisesaus – “hier is goed gewerkt met de voedingswaarde die zeer smakelijk tot uiting komt, de gebruikte structuren zijn op elkaar afgestemd tot een fraai uiterlijk”

foto’s: Ayako Nishibori

Finalist 5: Joyce Dikkema en Nickey Vlierhuis van Theater en Restaurant Bouwkunde in Deventer


Ravioli met jonge Terwolde, twee bereidingen van biet, linzen en krokante pastinaak –“een werkelijk zalige ravioli met prachtig gefrituurde pastinaak en qua structuur en voedingswaarde een goed passend linzengerechtje”

foto’s: Ernst Ruijgrok

VariatieKeuken @Twitter

'Supermarkten misleiden consumenten met mager gehakt' nu.nl/eten-en-drinke… via @NUnl

Beantwoorden · Retweeten · Toevoegen aan favorieten