De finale 2012

De finale vond plaats op dinsdag 5 juni 2012 in hartje Amsterdam bij kookstudio Keizer Culinair waar de mooiste en meest smaakvolle vegetarische gerechten aan de deskundige jury  werden gepresenteerd. De hoofdprijs betrof een stage van een week in driesterrenrestaurant The Waterside Inn in Engeland van de wereldberoemde chef Alain Roux. Dit jaar waren er bovendien twee nieuwe titels te verdienen, namelijk die voor het meest originele en het meest duurzame gerecht.

De Jury

De juryvoorzitter François Geurds, oprichter en Patron Cuisinier van het al in het eerste jaar met een Michelin-ster bekroonde Ivy in Rotterdam zegt over de verkiezing van het Variatiegerecht 2012: “Vegetarisch koken is een aparte tak van sport. Het gaat niet om het weglaten en ook niet om het vervangen van vlees; het gaat om een andere manier van kijken naar de ingrediënten en het menu, met frisse en nieuwe invalshoeken. Dat is waar de magie ontstaat”. Verder bestond de jury van dit jaar uit Antoinette Hertsenberg (Radar), Marion Pluimes (vegetarisch expert), Edine Russel (Elle Eten) en Hilary Akers (FD). Marianne Thieme (PvdD) was helaas verhinderd vanwege werkzaamheden in de Tweede Kamer.

VariatieKeuken @Twitter