Nieuws

Duurzaamheidsadvies van de Raad voor leefomgeving en infrastructuur

Wij Nederlanders moeten een stuk minder vlees gaan eten om onze bijdrage te leveren aan een beter milieu. Daarbij moet de overheid zich inzetten voor een beter milieu door de schijf van vijf aan te passen, het landbouwbeleid te wijzigen en voorlichting te verbeteren. Dit is een advies van de Raad voor de leefomgeving en

Continue Reading →

Partner Green Deal Dutch Cuisine

Variatie in de Keuken is partner van de Green Deal Verduurzamen Voedselconsumptie. Dit is een samenwerkingsverband dat Dutch Cuisine al enige tijd met diverse bedrijven en overheden is aangegaan. Het doel van deze Green Deal is om de verduurzaming van de Nederlandse voedselconsumptie te versnellen, meer informatie over het werk van Dutch Cuisine is te

Continue Reading →

Doe jij ook mee? Nationale Week Zonder Vlees – 5 tot en met 11 maart

Op 5 maart begint de Nationale Week Zonder Vlees. Wij als team van Variatie in de Keuken doen uiteraard mee met deze actie om de negatieve milieu impact van de vleesconsumptie te verkleinen. Een week geen vlees eten is een kleine moeite, en heeft grote positieve gevolgen voor mens, dier en milieu. Eén persoon die

Continue Reading →

Met Variatie in de Keuken op weg naar een Gezond010!

Donderdagmiddag is Variatie in de Keuken afgereisd naar Rotterdam, voor een congres van Gezond010 van de Gemeente Rotterdam. Hier werd de nieuwe ambassadeur, Patrick van Luik, bekend gemaakt (Olympiër 200m estafette). Daarna werd symbolisch het estafettestokje doorgegeven aan de ruim 160 ondernemers, beleidsmakers, sport- en zorgprofessionals en voedingsexperts. De taak is nu aan hen om

Continue Reading →

Tempeh met champignons en broccoli

Voor 2 á 3 personen Veganistisch   Ingrediënten: 250g tempeh 3 eetlepels ketjap 1 theelepel komijnpoeder 250g champignons 300g broccoli 1 eetlepel olijfolie 1 teen knoflook Zwarte bonen, blik (400g) 10 cherrytomaatjes Peper en zout naar smaak   Bereidingswijze: Snij de tempeh in kleine stukjes en marineer met de ketjap en komijnpoeder, voeg peper naar

Continue Reading →

Let op met groente uit pot of blik, bijna de helft is gesuikerd.

Je denkt waarschijnlijk goed bezig te zijn met het kopen van groente uit pot of blik. Groente is tenslotte groente, toch? Echter blijkt uit recent onderzoek, uitgevoerd door Foodwatch, dat 46 procent van de groente in pot of blik gesuikerd is. Waarom worden nu eigenlijk suikers toegevoegd aan groente uit pot of blik? Volgens foodwatch

Continue Reading →

De Librije voor vierde keer verkozen tot beste restaurant van Nederland

Het driesterrenrestaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer in Zwolle is afgelopen dinsdag tijdens de Restaurant Awards 2018 verkozen tot het beste restaurant van Nederland. Voor de vierde keer op rij weet het restaurant de titel te behouden. “Opnieuw bedankt dat jullie weer op ons gestemd hebben en ik zou zeggen: ga zo door”,

Continue Reading →

Wereldberoemde Franse sterrenkok Paul Bocuse (91) overleden

De wereldberoemde Franse topchef Paul Bocuse, ook wel ‘Monsieur Paul’ genoemd (1926-2018), was een van de belangrijkste chefkoks die het imago van de Franse keuken over de rest van de wereld heeft weten te verspreiden. Hij was onder andere uitbater van zijn eigen restaurant L’Auberge du Pont de Collonges, oprichter van talloze andere restaurants in

Continue Reading →

Hoe kiezen consumenten welk voedsel ze kopen en eten?

Variatie in de Keuken is volop aan de gang met 3 nieuwe onderzoeken binnen de Publiek Private Samenwerking ‘Food, Value & Impact’. Binnen dit project ontwikkelen wij, samen met bedrijven en kennisinstellingen, de meest effectieve en impactvolle interventies om de consument gezondere keuzes te laten maken. Meer informatie of partner worden? Kijk dan snel op

Continue Reading →

Wetenschappelijke “Van der Valk-studie” gepubliceerd

Wetenschappelijk artikel gepubliceerd: “Menu-engineering in restaurants: Adapting portion sizes on plates to enhance vegetable consumption” Vandaag is een dag om trots op te zijn. Het onderzoek dat twee jaar geleden werd uitgevoerd door Variatie in de Keuken en Wageningen Economic Research bij drie Van der Valk restaurants is nu gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift ‘ International Journal of

Continue Reading →

VariatieKeuken @Twitter

Uit de ouwe doos: Arjen Lubach maakt gehakt van alle dieet "goeroes" en is het met ons eens... het beste dieet is simpel: eet gevarieerd en niet te veel! youtube.com/watch?v=fDaorm…

Beantwoorden · Retweeten · Toevoegen aan favorieten