Nieuws

Wetenschappelijke “Van der Valk-studie” gepubliceerd

Wetenschappelijk artikel gepubliceerd: “Menu-engineering in restaurants: Adapting portion sizes on plates to enhance vegetable consumption” Vandaag is een dag om trots op te zijn. Het onderzoek dat twee jaar geleden werd uitgevoerd door Variatie in de Keuken en Wageningen Economic Research bij drie Van der Valk restaurants is nu gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift ‘ International Journal of

Continue Reading →

Alles over alternatieve eiwitbronnen

De wereldbevolking en welvaart is groeiende, en daardoor ook de vraag naar vlees. De traditionele vleesproductie legt een grote claim op ruimte en natuurlijke hulpbronnen. Dit heb je vast wel eerder gehoord, maar toch heeft je lichaam eiwitten nodig. Hoe kun je nu eiwitten binnen krijgen zonder vlees te eten? Gelukkig wordt er veel onderzoek

Continue Reading →

Veggies each day keeps the stress blues away!

Bij het eten van drie tot vier porties groenten per dag, zou je stressgehalte verlagen. Dit blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Sydney. Het onderzoek is gedaan bij 60.000 Australiërs van 45 jaar en ouder. Hier de belangrijkste resultaten op een rijtje: Mensen die dagelijks drie tot vier porties groente eten, hebben 12% minder

Continue Reading →

470.000 Meer Gezonde Levensjaren door Subsidie op Groente en Fruit & Heffing op Junkfood

Een besparing van maar liefst 470.000 levensjaren waarin mensen ziek zijn door ongezonde voeding en leefstijl, gelijkstaand aan een besparing van 2,5 miljard aan kosten in de gezondheidszorg. Eerste reactie: Doen!! Toch? Uit een rekenmodel dat is ontwikkeld door onderzoekers van de University of Melbourne blijkt dat wanneer groente en fruit iets goedkoper wordt, en

Continue Reading →

Gelukkig door Groente

Uit een nieuw onderzoek van de universiteit van Warwick (Engeland) en Queensland (Australië), komt naar voren dat mensen een sterker geluksgevoel ervaren naarmate zij meer groente en fruit eten. Er waren in totaal meer dan 12.000 deelnemers willekeurig geselecteerd om deel te nemen aan het onderzoek. Zij hielden voedseldagboeken bij en hun geluksgevoel werd regelmatig

Continue Reading →

1* Michelinrestaurant Vermeer opent opnieuw zijn deuren!

Op 10 juni opende Restaurant Vermeer weer zijn deuren. Tijdens de verbouwing van het hotel waar Restaurant Vermeer onderdeel van is (NH collection Barbizon Palace hotel), kookte het team van Vermeer bij het pop-up restaurant “Roomservice at Olof’s”. Dit heeft chef-kok Chris Naylor nieuwe inspiratie gegeven. Hij zegt bijvoorbeeld: “De pop-up heeft bewezen dat Nederland

Continue Reading →

Persbericht: Oproep aan alle restaurants in Nederland: ‘Meer groenten op dat bord!’

“Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat restaurants kunnen bijdragen aan een hogere groenteconsumptie” PERSBERICHT Amsterdam, 1 juni 2016 –  Dat groente gezond is weten we allemaal, maar toch eet de gemiddelde Nederlander er lang niet genoeg van. Minder dan 5% van onze bevolking eet de aanbevolen 250 gram groente per dag*. Omdat we daarbij ook steeds

Continue Reading →

Workshop Verbeter je Inslag!

Op 4 april 2016 was het weer Food Professional Day, een initiatief van Rijn Ijssel Vakschool Wageningen in samenwerking met Wageningen UR. Het thema van dit jaar? Aardappelen, groenten en peulvruchten. Daar past een workshop van Variatie in de Keuken natuurlijk perfect bij! De workshop werd gegeven aan chefs en andere geïnteresseerden en heette: “Verbeter

Continue Reading →

Interview met Variatie in de Keuken in Dialoog!

Dialoog is het tweejaarlijkse blad voor donateurs van het Diabetesfonds. In deze uitgave staat een interview met Erik met enkele gezonde tips!

Continue Reading →

Pizza Met Groentebodem

‘Hoe kun je mensen aanzetten tot het eten van meer groente?’ Dit is de vraag die Manon van Essen (28 jaar) zichzelf stelde, waaruit een geniaal idee ontstond. Een pizza met bloemkool- of bietenbodem! In het artikel van RTLZ kun je lezen hoe Manon op dit idee kwam.

Continue Reading →

VariatieKeuken @Twitter

RT @VerbeterDwereld Van VdW project tot goed draaiende onderneming. Joris Heijnen vertelt hierover tijdens het ons lustrumfestival. eventbrite.nl/e/tickets-verb… pic.twitter.com/OrBp6Pcrh4

Beantwoorden · Retweeten · Toevoegen aan favorieten