Nieuws

uit-eten

Veggies each day keeps the stress blues away!

Bij het eten van drie tot vier porties groenten per dag, zou je stressgehalte verlagen. Dit blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Sydney. Het onderzoek is gedaan bij 60.000 Australiërs van 45 jaar en ouder. Hier de belangrijkste resultaten op een rijtje: Mensen die dagelijks drie tot vier porties groente eten, hebben 12% minder

Continue Reading →
groente in kist

470.000 Meer Gezonde Levensjaren door Subsidie op Groente en Fruit & Heffing op Junkfood

Een besparing van maar liefst 470.000 levensjaren waarin mensen ziek zijn door ongezonde voeding en leefstijl, gelijkstaand aan een besparing van 2,5 miljard aan kosten in de gezondheidszorg. Eerste reactie: Doen!! Toch? Uit een rekenmodel dat is ontwikkeld door onderzoekers van de University of Melbourne blijkt dat wanneer groente en fruit iets goedkoper wordt, en

Continue Reading →
Foto_3Inspiratiedag

Gelukkig door Groente

Uit een nieuw onderzoek van de universiteit van Warwick (Engeland) en Queensland (Australië), komt naar voren dat mensen een sterker geluksgevoel ervaren naarmate zij meer groente en fruit eten. Er waren in totaal meer dan 12.000 deelnemers willekeurig geselecteerd om deel te nemen aan het onderzoek. Zij hielden voedseldagboeken bij en hun geluksgevoel werd regelmatig

Continue Reading →
chefs vermeer

1* Michelinrestaurant Vermeer opent opnieuw zijn deuren!

Op 10 juni opende Restaurant Vermeer weer zijn deuren. Tijdens de verbouwing van het hotel waar Restaurant Vermeer onderdeel van is (NH collection Barbizon Palace hotel), kookte het team van Vermeer bij het pop-up restaurant “Roomservice at Olof’s”. Dit heeft chef-kok Chris Naylor nieuwe inspiratie gegeven. Hij zegt bijvoorbeeld: “De pop-up heeft bewezen dat Nederland

Continue Reading →
Groente-wegen-in-actie

Persbericht: Oproep aan alle restaurants in Nederland: ‘Meer groenten op dat bord!’

“Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat restaurants kunnen bijdragen aan een hogere groenteconsumptie” PERSBERICHT Amsterdam, 1 juni 2016 –  Dat groente gezond is weten we allemaal, maar toch eet de gemiddelde Nederlander er lang niet genoeg van. Minder dan 5% van onze bevolking eet de aanbevolen 250 gram groente per dag*. Omdat we daarbij ook steeds

Continue Reading →
DSC_0188

Workshop Verbeter je Inslag!

Op 4 april 2016 was het weer Food Professional Day, een initiatief van Rijn Ijssel Vakschool Wageningen in samenwerking met Wageningen UR. Het thema van dit jaar? Aardappelen, groenten en peulvruchten. Daar past een workshop van Variatie in de Keuken natuurlijk perfect bij! De workshop werd gegeven aan chefs en andere geïnteresseerden en heette: “Verbeter

Continue Reading →
scan0002

Interview met Variatie in de Keuken in Dialoog!

Dialoog is het tweejaarlijkse blad voor donateurs van het Diabetesfonds. In deze uitgave staat een interview met Erik met enkele gezonde tips!

Continue Reading →
gezondepizza

Pizza Met Groentebodem

‘Hoe kun je mensen aanzetten tot het eten van meer groente?’ Dit is de vraag die Manon van Essen (28 jaar) zichzelf stelde, waaruit een geniaal idee ontstond. Een pizza met bloemkool- of bietenbodem! In het artikel van RTLZ kun je lezen hoe Manon op dit idee kwam.

Continue Reading →
Schijf-van-Vijf-vaknamen

Voedingscentrum lanceert nieuwe Schijf van Vijf

De Schijf van Vijf bestaat al sinds 1953. Vandaag is de nieuwe Schijf gelanceerd! Eet gevarieerd en veel groente!! De aanbeveling voor groente is omhoog gegaan van 200 gram naar 250 gram naar dag en er zijn nieuwe adviezen voor wekelijks een portie peulvruchten en dagelijks een handje noten. Bewerkt vlees staat niet langer in

Continue Reading →
bas hoog

Stem op het prachtige #gekopgroente dessert van Bas Hoog!

Stem op deze prachtige foto van het bijzondere ‪#‎gekopgroente‬ dessert van sterrenchef Bas Hoog voor de fotowedstrijd van het NRC! Hij ontwikkelde het voor onze masterclass op de Horecava 2016. Wortel, kervel, pompoen, mandarijn, tarwegras, duindoornbes en pecannoot.Het smaakte verrukkelijk en ziet er prachtig uit, toch? Breng je stem uit via: http://foto.nrc.nl/Picture/view/32476?search=Jonathan  

Continue Reading →

VariatieKeuken @Twitter

'Supermarkten misleiden consumenten met mager gehakt' nu.nl/eten-en-drinke… via @NUnl

Beantwoorden · Retweeten · Toevoegen aan favorieten