Nieuws

Met Variatie in de Keuken op weg naar een Gezond010!

Donderdagmiddag is Variatie in de Keuken afgereisd naar Rotterdam, voor een congres van Gezond010 van de Gemeente Rotterdam. Hier werd de nieuwe ambassadeur, Patrick van Luik, bekend gemaakt (Olympiër 200m estafette). Daarna werd symbolisch het estafettestokje doorgegeven aan de ruim 160 ondernemers, beleidsmakers, sport- en zorgprofessionals en voedingsexperts. De taak is nu aan hen om

Continue Reading →

Tempeh met champignons en broccoli

Voor 2 á 3 personen Veganistisch   Ingrediënten: 250g tempeh 3 eetlepels ketjap 1 theelepel komijnpoeder 250g champignons 300g broccoli 1 eetlepel olijfolie 1 teen knoflook Zwarte bonen, blik (400g) 10 cherrytomaatjes Peper en zout naar smaak   Bereidingswijze: Snij de tempeh in kleine stukjes en marineer met de ketjap en komijnpoeder, voeg peper naar

Continue Reading →

Let op met groente uit pot of blik, bijna de helft is gesuikerd.

Je denkt waarschijnlijk goed bezig te zijn met het kopen van groente uit pot of blik. Groente is tenslotte groente, toch? Echter blijkt uit recent onderzoek, uitgevoerd door Foodwatch, dat 46 procent van de groente in pot of blik gesuikerd is. Waarom worden nu eigenlijk suikers toegevoegd aan groente uit pot of blik? Volgens foodwatch

Continue Reading →

De Librije voor vierde keer verkozen tot beste restaurant van Nederland

Het driesterrenrestaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer in Zwolle is afgelopen dinsdag tijdens de Restaurant Awards 2018 verkozen tot het beste restaurant van Nederland. Voor de vierde keer op rij weet het restaurant de titel te behouden. “Opnieuw bedankt dat jullie weer op ons gestemd hebben en ik zou zeggen: ga zo door”,

Continue Reading →

Wereldberoemde Franse sterrenkok Paul Bocuse (91) overleden

De wereldberoemde Franse topchef Paul Bocuse, ook wel ‘Monsieur Paul’ genoemd (1926-2018), was een van de belangrijkste chefkoks die het imago van de Franse keuken over de rest van de wereld heeft weten te verspreiden. Hij was onder andere uitbater van zijn eigen restaurant L’Auberge du Pont de Collonges, oprichter van talloze andere restaurants in

Continue Reading →

Hoe kiezen consumenten welk voedsel ze kopen en eten?

Variatie in de Keuken is volop aan de gang met 3 nieuwe onderzoeken binnen de Publiek Private Samenwerking ‘Food, Value & Impact’. Binnen dit project ontwikkelen wij, samen met bedrijven en kennisinstellingen, de meest effectieve en impactvolle interventies om de consument gezondere keuzes te laten maken. Meer informatie of partner worden? Kijk dan snel op

Continue Reading →

Wetenschappelijke “Van der Valk-studie” gepubliceerd

Wetenschappelijk artikel gepubliceerd: “Menu-engineering in restaurants: Adapting portion sizes on plates to enhance vegetable consumption” Vandaag is een dag om trots op te zijn. Het onderzoek dat twee jaar geleden werd uitgevoerd door Variatie in de Keuken en Wageningen Economic Research bij drie Van der Valk restaurants is nu gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift ‘ International Journal of

Continue Reading →

Alles over alternatieve eiwitbronnen

De wereldbevolking en welvaart is groeiende, en daardoor ook de vraag naar vlees. De traditionele vleesproductie legt een grote claim op ruimte en natuurlijke hulpbronnen. Dit heb je vast wel eerder gehoord, maar toch heeft je lichaam eiwitten nodig. Hoe kun je nu eiwitten binnen krijgen zonder vlees te eten? Gelukkig wordt er veel onderzoek

Continue Reading →

Veggies each day keeps the stress blues away!

Bij het eten van drie tot vier porties groenten per dag, zou je stressgehalte verlagen. Dit blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Sydney. Het onderzoek is gedaan bij 60.000 Australiërs van 45 jaar en ouder. Hier de belangrijkste resultaten op een rijtje: Mensen die dagelijks drie tot vier porties groente eten, hebben 12% minder

Continue Reading →

470.000 Meer Gezonde Levensjaren door Subsidie op Groente en Fruit & Heffing op Junkfood

Een besparing van maar liefst 470.000 levensjaren waarin mensen ziek zijn door ongezonde voeding en leefstijl, gelijkstaand aan een besparing van 2,5 miljard aan kosten in de gezondheidszorg. Eerste reactie: Doen!! Toch? Uit een rekenmodel dat is ontwikkeld door onderzoekers van de University of Melbourne blijkt dat wanneer groente en fruit iets goedkoper wordt, en

Continue Reading →

VariatieKeuken @Twitter

Variatie in de Keuken is casus-leider in de Publiek Private Samenwerking ‘Food, Value & Impact’. Hier ontwikkelen wij met bedrijven en kennisinstellingen, de meest effectieve en impactvolle interventies om de consument gezondere keuzes te laten maken. wur.nl/foodvalueimpact

Beantwoorden · Retweeten · Toevoegen aan favorieten