Nieuws

Foto_3Inspiratiedag

Gelukkig door Groente

Uit een nieuw onderzoek van de universiteit van Warwick (Engeland) en Queensland (Australië), komt naar voren dat mensen een sterker geluksgevoel ervaren naarmate zij meer groente en fruit eten. Er waren in totaal meer dan 12.000 deelnemers willekeurig geselecteerd om deel te nemen aan het onderzoek. Zij hielden voedseldagboeken bij en hun geluksgevoel werd regelmatig

Continue Reading →
chefs vermeer

1* Michelinrestaurant Vermeer opent opnieuw zijn deuren!

Op 10 juni opende Restaurant Vermeer weer zijn deuren. Tijdens de verbouwing van het hotel waar Restaurant Vermeer onderdeel van is (NH collection Barbizon Palace hotel), kookte het team van Vermeer bij het pop-up restaurant “Roomservice at Olof’s”. Dit heeft chef-kok Chris Naylor nieuwe inspiratie gegeven. Hij zegt bijvoorbeeld: “De pop-up heeft bewezen dat Nederland

Continue Reading →
Groente-wegen-in-actie

Persbericht: Oproep aan alle restaurants in Nederland: ‘Meer groenten op dat bord!’

“Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat restaurants kunnen bijdragen aan een hogere groenteconsumptie” PERSBERICHT Amsterdam, 1 juni 2016 –  Dat groente gezond is weten we allemaal, maar toch eet de gemiddelde Nederlander er lang niet genoeg van. Minder dan 5% van onze bevolking eet de aanbevolen 250 gram groente per dag*. Omdat we daarbij ook steeds

Continue Reading →
DSC_0188

Workshop Verbeter je Inslag!

Op 4 april 2016 was het weer Food Professional Day, een initiatief van Rijn Ijssel Vakschool Wageningen in samenwerking met Wageningen UR. Het thema van dit jaar? Aardappelen, groenten en peulvruchten. Daar past een workshop van Variatie in de Keuken natuurlijk perfect bij! De workshop werd gegeven aan chefs en andere geïnteresseerden en heette: “Verbeter

Continue Reading →
scan0002

Interview met Variatie in de Keuken in Dialoog!

Dialoog is het tweejaarlijkse blad voor donateurs van het Diabetesfonds. In deze uitgave staat een interview met Erik met enkele gezonde tips!

Continue Reading →
gezondepizza

Pizza Met Groentebodem

‘Hoe kun je mensen aanzetten tot het eten van meer groente?’ Dit is de vraag die Manon van Essen (28 jaar) zichzelf stelde, waaruit een geniaal idee ontstond. Een pizza met bloemkool- of bietenbodem! In het artikel van RTLZ kun je lezen hoe Manon op dit idee kwam.

Continue Reading →
Schijf-van-Vijf-vaknamen

Voedingscentrum lanceert nieuwe Schijf van Vijf

De Schijf van Vijf bestaat al sinds 1953. Vandaag is de nieuwe Schijf gelanceerd! Eet gevarieerd en veel groente!! De aanbeveling voor groente is omhoog gegaan van 200 gram naar 250 gram naar dag en er zijn nieuwe adviezen voor wekelijks een portie peulvruchten en dagelijks een handje noten. Bewerkt vlees staat niet langer in

Continue Reading →
bas hoog

Stem op het prachtige #gekopgroente dessert van Bas Hoog!

Stem op deze prachtige foto van het bijzondere ‪#‎gekopgroente‬ dessert van sterrenchef Bas Hoog voor de fotowedstrijd van het NRC! Hij ontwikkelde het voor onze masterclass op de Horecava 2016. Wortel, kervel, pompoen, mandarijn, tarwegras, duindoornbes en pecannoot.Het smaakte verrukkelijk en ziet er prachtig uit, toch? Breng je stem uit via: http://foto.nrc.nl/Picture/view/32476?search=Jonathan  

Continue Reading →
veg chance 5

Internationale kook challenge: The Vegetarian Chance. Schrijf je nu in!

 Internationale kook challenge: The Vegetarian Chance Variatie in de Keuken roept Nederlandse chefs op zich in te schrijven – Inschrijven vóór 29 februari 2016!! Amsterdam, 23 februari 2016 – Deze zomer barst de vegetarische strijd los in restaurant Joia in Milaan. Tien internationale chefs zullen op 10-12 juni de strijd met elkaar aangaan in The Vegetarian Chance; een prestigieuze

Continue Reading →
nieuw-restaurantconcept-december-mariaplaats

Le Jardin te Utrecht: restaurant met groente in de hoofdrol!

Ondernemer Lars Mooren opent vanaf december zijn restaurant Le Jardin op de Mariaplaats in Utrecht. Het hoofdingrediënt van de gerechten is geen vis of vlees, maar groente. Klik hier om meer te lezen op nu.nl. Klik hier voor de website van Le Jardin.

Continue Reading →