7 Doe het zelf tips

Doe het zelf tips 

  1. Serveer meer groente. 🙂
  2. Serveer verschillende soorten groente en varieer met kleur, smaak en bereiding.
  3. Serveer de groente op het bord in plaats van als bijgerecht.
  4. Maak porties vlees of vis geleidelijk aan iets kleiner, en controleer bij de gasten hoe ze de nieuwe gerechten waarderen (positiever of negatiever).
  5. Bij het verlagen van vlees of vis porties altijd compenseren met extra groente anders bestaat de kans dat de gasttevredenheid afneemt.
  6. Neem de tijd voor je groenteleverancier die langs komt, ga zelf eens langs de boer of de markt. Je ziet en hoort meer, zoals speciale aanbiedingen, of wat andere chefs doen met de groenten die zij inkopen.
  7. Veel chefs en restaurateurs hebben bepaalde aannames over wat hun gasten willen. Maar meten is weten!

 

Mocht je toch graag advies ontvangen of hulp bij het meten dan horen we het graag. We hebben een online applicatie ontwikkeld waarmee gasten direct na het eten hun feedback kunnen geven die inzicht biedt in scores per gerecht. Ook kan je hiermee gerechten van de oude en de nieuwe kaart vergelijken. Zo kun je per gerecht er onder andere achter komen wat jouw gasten vinden van de hoeveelheden groente en vlees/vis. Vervolgens kun je je gerechten aanpassen op de wensen van de gasten en bijkomend ook de verspilling minimaliseren. Wil je meer weten over deze tool vul hieronder je contactgegevens in dan bellen en mailen we je zsm terug!


VariatieKeuken @Twitter

Uit de ouwe doos: Arjen Lubach maakt gehakt van alle dieet "goeroes" en is het met ons eens... het beste dieet is simpel: eet gevarieerd en niet te veel! youtube.com/watch?v=fDaorm…

Beantwoorden · Retweeten · Toevoegen aan favorieten