2017 | PPS Food Value & Impact

Hoe kiezen consumenten het voedsel dat ze kopen en eten? En hoe kunnen bedrijven consumenten helpen om gezondere en duurzamere keuzes te maken en tegelijkertijd meerwaarde en maatschappelijke impact creëren voor hun bedrijf? Eerder RIVM-onderzoek geeft aan dat negen op de tien mensen in Nederland te weinig groenten en fruit eten. Een consortium van 19

2016 | Workshop Food Professional Day

Op 4 april 2016 was het weer Food Professional Day, een initiatief van Rijn Ijssel Vakschool Wageningen in samenwerking met Wageningen UR. Het thema van dit jaar? Aardappelen, groenten en peulvruchten. Daar past een workshop van Variatie in de Keuken natuurlijk perfect bij! De workshop werd gegeven aan chefs en andere geïnteresseerden en heette: “Verbeter

Groente van de maand januari prei
Groente van de maand januari – prei

Die lange, bittere, ietwat saaie groente. Geschikt als milde variant van ui door je gerecht of als garnering over je culinaire uitspattingen. Maar prei in de hoofdrol? Toegegeven, dit was niet de eerste keuze als groente van de maand. En al helemaal niet om het jaar mee af te trappen. Waarom dan toch prei?

flespompoen
Groente van de maand november – flespompoen

AAARGH!!! Bebloede gezichten, afgehakte ledematen, hysterische heksen en uitgesneden hoofden; met Halloween en de herst volop in kleur, is de groente van de maand snel gekozen: pompoen!

10 groenteboeken
10 Groenteboeken

Groente zien, groente ruiken, groente proeven en genieten van groente is niet altijd genoeg. Soms wil je nog meer groente, zelfs zoveel dat je er het liefst mee in slaap wilt vallen. Dat kan met deze 10 Groenteboeken. Deze lijst bestaat uit een selectie van de leukste en beste groenteboeken, met de allermooiste en lekkerste

10 Groenterestaurants Amsterdam
10 Groente restaurants in Amsterdam

Bezoek snel deze  10 meest bijzondere, groenterijke plekken in Amsterdam, waar de broccoli, koolrapen en snijbieten centraal staan. Het belooft een avond vol geblancheerde wortels en bloemkoolpuree. Wat wil je nog meer? 

groente bewaartips
10 Groente bewaartips

Om ervoor te zorgen dat jouw groente langer meegaan, hebben we een overzichtelijk lijstje samengesteld, die bestaat uit 10 handige en slimme groente bewaartips.

10 Tips voor elke dag meer groente

Wees gerust, want meer groente eten hoeft niet moeilijk te zijn. Je hoeft alleen maar je dagelijks eetpatroon een klein beetje aan te passen, en met deze eenvoudige, handige en vooral hele lekkere tips gaat jou dat lukken.

10 Gezonde groentesoorten

‘Eten is het beste medicijn’, zoals Hippokrates de grondlegger van de geneeskunde ons leerde. Om deze wijze les elke dag na te leven: eet elke dag groente! Maar welke groenten zijn het gezondst?

NOS Journaal van 18:00 en 20:00

NOS Journaal van 1 juni om 18:00 en om 20:00. Bekijk het fragment door op het logo te klikken!

Editie NL (RTL Nieuws)

Editie NL (RTL Nieuws) uitzending van 1 juni om 18:15. Bekijk het fragment door op het logo te klikken (tweede deel van het filmpje)  

1 juni 2016 – Volkskrant

Wij staan in de Volkskrant !!! Klik hier om het hele artikel te lezen. copyright de Volkskrant