10 Groente boeken

10 Groente boeken 

Groente zien, groente ruiken, groente proeven en genieten van groente is niet altijd genoeg. Soms wil je nog meer groente, zelfs zoveel dat je er het liefst mee in slaap wilt vallen. Dat kan met deze 10 Groente boeken. Deze lijst bestaat uit een selectie van de leukste en beste boeken over groente, met de allermooiste en lekkerste recepten. Groente, je krijgt er nooit genoeg van met deze exemplaren in je bezit. Laat de groentedroom beginnen.

  1. Plenty More – Yotam Ottolenghi
  2. Recepten van Alain Passard – Alain Passard
  3. Echt eten – met de groenten van Jon – Jonathan Karpathios
  4. Niven 80/20 – Niven Kunz
  5. De Snelle Vegetariër – Jacinta Bokma
  6. I Love Groente – Janneke Vreugdenhil
  7. Plenty – Yotam Ottolenghi
  8. De Groentebijbel – Mari Maris
  9. Peulvruchten – Jenny Chandler
  10. Vegalicious – Alice Hart

 

1. Plenty More – Yotam Ottolenghi

PlentyM

De opvolger van de populaire bestseller Plenty bevat 120 nieuwe, inspirerende vegetarische gerechten om  van te smullen. Het is één groot feest van verse ingrediënten en intense smaaksensaties door de verrassende  kruiden die worden gebruikt. Het boek bevat mooie kleurrijke foto’s en verbluffende combinaties van groente. De gerechten zijn  gerangschikt naar bereidingsmethode: van gebakken en gegrild tot rauw. Ook dit boek van Yotam Ottolenghi is onmisbaar in elke groene keuken!

 

 

2. Recepten van Alain Passard – Alain Passard

APassard

Als de meest beroemde groente chef van de wereld wordt Alain Passard op een voetstuk geplaatst door Variatie  in de Keuken. Hij kookt de groentesterren van de hemel. Met dit boek kun je een kleine greep uit zijn recepten  volledig namaken. De recepten zijn niet moeilijk en het boek bevat zelfs een seizoenskalender, zodat je precies weet wanneer je welk gerecht kunt maken. Recepten van Alain Passard is een groentebron van inspiratie voor grote groenteliefhebbers!

 

 

 

3. Echt eten – met de groenten van Jon – Jonathan Karpathios

Echt eten

Jonathan Karpathios keer in zijn boek terug naar de basis: wat is de bron van onze voeding? Hoe worden de  producten gemaakt en wie zijn de mensen achter deze producten? Hoe volg je op eenvoudige wijze de smaak  van de verschillende seizoenen en waarom is het gebruik van goede ingrediënten zo ontzettend belangrijk?  In Echt eten mag je een kijkje nemen over de schouder van Jonathan Karpathios als hij op zoek gaat naar    zijn leveranciers en hij vertelt je wat handig is om altijd op voorraad te hebben. Dit boek richt zich op de thuiskok en brengt die weer terug naar de essentie: koken met passie en smaak.

 

 

4. Niven 80/20 – Niven Kunz

Niven

Groenten zijn cool! Aldus Niven Kunz, die al meer dan 10 jaar in het bezit is van een Michelin ster en er  meer dan trots op is dat hij een groentefreak is. Voor hem is de 80/20-filosofie helder en logisch: 80%  groenten en 20% vlees of vis. Groenten hebben altijd voorrang, want koken met groenten vindt Niven het  allerleukste dat er is. Het seizoen en wat er op de markt is bepalen zijn menu. Inspiratie haalt hij uit zijn  eigen achtertuin: het Westland, Midden-Delfland en het Groene Hart. 80/20 staat ook voor 80% biologisch en 20% gangbaar of 80% uit eigen regio en 20% van ver. In 70 recepten toont Niven aan dat koken met groenten in de hoofd- in plaats van bijrol alles behalve saai is!

 

 

 

5. De Snelle Vegetariër – Jacinta Bokma

Snellev

Na de dikke, de dunne en de kleine vegetariër is er nu de snelle vegetariër. Soms is er geen tijd of zin om een  imposant, uitgebreid vegetarisch diner op tafel te zetten. Maar kwaliteit kent geen tijd. Daarom een kookboek  vol snelle, smaakvolle en verleidelijke recepten. Groente eten wordt met dit boek fantasierijk, gemakkelijk en  supersnel. De gerechten zijn een combinatie van de Italiaanse, Oosterse en Nederlandse keuken. Jacinta Bokma laat zien dat al je wensen in vervulling gaan in een vegetarische wereld. Een groene wereld met oneindige mogelijkheden op culinair gebied.

 

 

 

6. I Love Groente – Janneke Vreugdenhil

i love groente

Culinair journalist Janneke Vreugdenhil neemt je mee naar de hemel van groente. I love groente brengt een    serenade aan groente in alle kleuren, vormen en soorten. Met deze 66 originele recepten wordt groente de  baas op jouw bord.

 

 

7. Plenty – Yotam Ottolenghi

plenty

Plenty, de voorganger van Plenty more, laat zien dat je voor een overheerlijk en prachtig gerecht vol kleurrijke  groente niet meer nodig hebt dan peulvruchten, granen, paddenstoelen en simpelweg groente. Yotam  Ottolenghi laat keer op keer zien dat elke groente telkens weer een inspiratie is voor nieuwe recepten zonder  vlees.

 

 

 

 

8. De Groentebijbel – Mari Maris

groentebijbel

Deze bijbel is goud waard, want dit exemplaar maakt jou een ware groente expert. Mari Maris onthult haar ervaringen als kok en groenteboer, waar wijze lessen uit te halen vallen. Er worden meer dan 65 groentesoorten besproken, 850 recepten gegeven met variaties daarop en inclusief serveersuggesties erbij. In combinatie met alle feitjes en weetjes over groente die je moet weten, is de groentebijbel een leerboek, een kookboek en gewoon een boek om op te eten.

 

 

 

 

9. Peulvruchten – Jenny Chandler

peulvruchten

Om te zorgen voor meer groente en variatie op je bord zijn peulvruchten onmisbaar. Ze zijn niet alleen heel  erg voedzaam, ze zijn simpelweg ook gewoon heel erg lekker en smaakvol. Dit boek bevat niet alleen een  compleet overzicht van alle soorten peulvruchten die er zijn. Het staat ook vol met alle soorten bonen, linzen,  kikkererwten, taugé en andere kiemgroenten. Uit alle hoeken van de wereld zijn 180 mooie, gezonde recepten  verzameld. Peulvruchten laat zien dat bonen niet alleen voor de geitenwollensokkenwereld zijn bedoeld, maar vandaag de dag essentieel voor iedere vegetariër.

 

 

 

10. Vegalicious – Alice Hart

vegalicious

Dit is geen kookboek voor de vegetariër die net om de hoek komt kijken. Voor de vertrouwde vegetarische kookliefhebbers is dit het echte werk. In Vegalicious staan recepten van topkoks, speciaal gemaakt voor bijzondere gelegenheden. Het boek bevat klassieke en originele recepten en laat je kennis maken met de echte vegetarische keuken: vol verse ingrediënten en boordevol groente.